Võrgu seminar Tallinnas

26. novembril 2009.a. toimus Tallinna Hea Alguse võrgu seminar – nõupidamine.

Kokkuvõte.

Päevakorras oli:

  1. Hea Alguse 15. aastapäeva piirkonnapäevad maakondades
  2. täiendkoolituste olukord riigis
  3. 21. sajandi kompetentne õpetaja
  4. Hea Alguse 15. aastapäeva loovtööde konkurss
  5. jooksvad küsimused

Elav arutelu toimus seoses HA 15-aastapäevaga. Heaks vormiks seda tähistada on kokku kutsuda Hea Alguse rühmade õpetajad piirkondlikule HA päevale, mis siiani on erinevates maakondades väga hästi läinud. Leppisime kokku piirkonnapäeva osas Piret Kukega , kes on HA eestvedajaks Raplamaal Märjamaa lasteaias Midrimaa. Tallinna HA piirkonnapäeva korraldamine vajab veel mõtlemisaega ja läbirääkimiste toimumist.

Mõneti nõutust on tekitanud Tallinna linnavalitsuse käskkirjad tasuliste koolituste keelamise kohta. Teatavasti on meil koolitusturg rajatud tasulistele kursustele. Ei ole kuulda tasuta kursustest, kui need on mõne projekti raames, siis on ju ka projekti raha olemas.
Hea Alguse rühmad ja lasteaiad on rõõmsad uue õppekava üle, selle rakendamine ei ole raske, kuna aastaid on lapsekeskne metoodika juba kasutusel.
Hea Alguse Koolituskeskusel on kavas 160- tunnine kursus: Lapsekeskne metoodika lasteaias 18 – 19. veebruaril Tartus ja 4. -5. märtsil 2010 Tallinnas. Hea Aguse Koolituskeskuse täielik koolituskava 2010 -ks aastaks jõuab lähiajal meie kodulehele.

Arutati ka Tallinna Hea Alguse esinduse kolimisega seotud küsimusi, uue asukoha valimine toimub lähiajal, siis teatame ka uue aadressi.
Kutsume kõiki lapsevanemaid ja õpetajaid ühinema meie jõulusoovitusega: Igale lapsele jõuluks raamat! Pakume järgmisi raamatuid: “Pimedus” 25.-kr.; “Lähme tööle” 25. -kr.; “Murbi ja Paliina” 40.-kr. Raamatuid saab tellida ja kätte Tallinna esindusest Endla 4. Võtke ühendust: tallinn@heaalgus.ee või helistage 56603298 ( Tiina Perovskaja).
Kuulutame välja 15. aastapäeva puhul loovtööde konkursi kõigile praegustele ja endistele Hea Alguse lastele ja õpetajatele.